Aflæsning af vandmålere

Vi kører rundt i området og  aflæser vandmålere i dagene   mandag, tirsdag og onsdag den 17. til 19. december.  Det er sikkert målere, hvor vi ikke kan modtage det elektroniske signal,  og der vil vi aflæser manuelt i målerbrønden.  Hvis der ikke træffes nogen hjemme,  håber vi,  at man har forståelse for,  at vi selv åbner målerbrønden.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Varmen kan skade dine vandrør af støbejern

Varmen kan skade dine vandrør af støbejern

Det er altid en rigtig god ide at holde godt øje med sit vandforbrug. Og i meget varme og tørre periode er der en ekstra god grund til at gøre det, hvis din bolig har ældre vandinstallationer.

På grund af varmen er der nemlig risiko for, at jordledninger, der er vandforsyningen ind til huset, knækker. Det er kun et problem de steder, hvor jordledningerne er gamle og lavet af støbejern. Nyere installationer er lavet af plast, og plast kan udvide sig og tilpasse sig bevægelser i jorden.

”Støbejern er lidt ligesom glas, og du kan risikere, at vandrørene knækker, fordi jorden omkring rørene bliver meget tør og hård som sten. Populært sagt presser jorden rørene over,” siger Birger T. Christiansen, teknisk konsulent i brancheorganisationen TEKNIQ, der repræsenterer de danske el- og vvs-installatører.

Få tjek på dit vandforbrug

Vandskader er dyre og kan betyde store skader i huset, hvis de ikke opdages hurtigt. Danske Vandværkers tekniske rådgiver, Henrik Blomhøj, forklarer:

”Det kan blive meget dyrt, hvis et vandrør springer. Som udgangspunkt er det altid en rigtig god ide at holde øje med vandforbruget i husstanden. Og hvis du mindst en gang om måneden noterer, hvor meget vand du har brugt, vil du kunne spotte et eventuelt vandspild og forhindre, at din vandregning løber løbsk. Helt konkret skal du tjekke, om vandmåleren kører rundt, selv om du har lukket for alle hanerne i din bolig. Drejer den lille viser rundt, er det et tydeligt tegn på vandspild, for eksempel en lækage på et rør eller et toilet, som løber”.

Hvis vandmåleren står stille, og der bliver vådt i eller ved huset alligevel, kan det være jordledningen uden for huset, der er knækket. Det er boligejeren selv, som er ansvarlig for vandspild og reparationer af jordledningen.

Er du i tvivl, om du har et brud på rørene, så kontakt en autoriseret vvs-installatør, for det kan hurtigt blive en dyr omgang, hvis der er hul på vandrøret.

Du skal være særlig opmærksom på dit vandforbrug hvis:

  • Du har ældre installationer, som er lavet af støbejern
  • Du har indbyggede vandrør, som er skjult i vægge og gulve, hvor det kan være svært at se en lækage
  • Dine vandrør ikke er isolerede. Det gælder også for ældre huse, selvom de er helårsbeboede, især hvis rørene er placeret i uisolerede loftsrum eller skunke. En huskeregel er, at alle vandrør, der ligger uden for den isolerede del af boligen (klimaskærmen), er i risiko for at sprænge primært om vinteren på grund af frost.

Kilde: TEKNIQ Installationsbranchen

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Brug vand med ekstra stor omtanke!

Omkring midnat kunne pumper og rensningssystemer igen ikke følge med det store vandforbrug, og vandtanken var igen helt tom. Så stopper det hele, hvilket vandværkets alarmsystemer og flere ”natteravne” bemærkede.  Godt vi har en god vandværkspasser, som hurtigt fik systemerne i gang igen. Tak til Arne.

Vi bruger rigtig meget vand i denne varme og tørre tid. Vandværket har endnu ikke besluttet at iværksætte restriktioner, men det kan blive nødvendigt.

Derfor opfordrer vi alle til at spare på vandet – også til havevanding! Der findes mange gode råd  – se f.eks. denne hjemmeside 

Brug vand med ekstra stor omtanke.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

BRUG VAND MED OMTANKE.

Mange oplevede en tom vandhane omkring midnat natten til lørdag.

Det viste sig, at rentvandstanken på vandværket var løbet tør og automatikken havde stoppet grundvandspumperne. En nærmere undersøgelse i går mandag har vist, at årsagen er, at filtrene, som renser grundvandet inden det pumpes ned i rentvandstanken og derfra ud til forbrugerne, kører på højtryk og har svært ved at følge med i disse dage med et merforbrug på 50 %.

For at undgå omfattende restrektioner, som mange andre vandværker har i denne i.ø. skønne tid, skal bestyrelsen opfordre til, at bruge vand med omtanke.

Venlig hilsen

Bestyrelsen

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

BRUG IKKE MERE VAND END ABSOLUT NØDVENDIGT.

Omkring midnat – natten til lørdag den 2/6 – svigtede automatikken på vandværket og rentvandstanken løb tør.
Vandforbruget er p.t. omkring 50 % mere end normalt og den ene boring kan ikke levere vand nok. Årsagen vil blive undersøgt på mandag.
Derfor styres pumperne ind til videre manuelt, og vi forventer ikke yderligere problemer i weekenden.
Venlig hilsen Voerladegård Vandværk
Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Generalforsamlingsreferat 2018

Generalforsamling 2018

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Vi aflæser de elektroniske vandmålere.

Mandag den 18. og tirsdag den 19. dec. 2017 vil Voerladegård Vandværk aflæse de elektroniske vandmålere. Hvis signalet fra måleren ikke kan fanges fra målerbrønden, vil vi aflæse manuelt.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Der er ikke desphenyl-chloridazon i drikkevandet fra Voerladegård Vandværk

I de sidste par mdr. har der været skrevet en del om vandværker på Fyn og andre steder, hvor man har fundet rester af sprøjtegift –  desphenyl-chloridazon -, som er sivet ned i undergrunden og har forurenet vandet.

Bestyrelsen i Voerladegård besluttede derfor at få foretaget en ekstraordinær analyse af vores vand. Analysen foreligger nu og heldigvis, er vores vand IKKE forurenet.

Som forbruger kan du derfor uden bekymringer drikke vand fra Voerladegård Vandværk.

Vandværksforeningen skriver i nyhedsbrev 280817

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

Løber dit toilet? Det er dyrt!

Har du et toilet, der løber, så skal det stoppes hurtigt, for det er store mængder vand, der går til spilde, og det er dyrt for dig!
Toiletskyl udgør cirka 27 procent af en normal husstands vandforbrug – derfor er det værd at overveje, om du kan begrænse vandforbruget til netop dette formål.

Det virker måske ikke som det store problem, hvis dit toilet løber en smule. Måske løber det så lidt, at du ikke umiddelbart ser det, og så kan det vel være lige meget?

Det kommer lidt an på, hvordan du ville have det med at skylle en 100-kroneseddel ud i toilettet en gang om ugen. For det er i grove træk resultatet: en ekstraregning på 5.000 kroner på et år for et toilet, der næsten ikke løber.

Er der tydelige krusninger i overfladen af vandet i kummen, kan du miste op mod 20.000 kroner om året (eller cirka en 50’er hver eneste dag). Så start lige med at se, hvordan dit toilet har det: Hold et stykke tørt toiletpapir ind mod kummens bagkant. Bliver det vådt af rindende vand, så brug lige en halv time på at fikse det.

Skifter du fra et gammelt toilet, der skyller med 8-9 liter, til et nyere, der kan nøjes med 2-4 liter pr. skyl, kan du spare cirka 1000 kroner pr. år – det svarer til tilbudsprisen på et nyt toilet.

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar

eForsyning

Som noget nyt kan du nu på eForsyning se dit forbrug af vand, dine dokumenter fra vandværket, melde flytning, SMS service m.v. Klik ind på eForsyning og udforsk dine muligheder og tilmeld dig SMS service, så sender vi en besked til dig, hvis problemer med levering af vand.  Dit brugernavn og adgangskode finder du på din faktura fra Voerladegård Vandværk

 

Udgivet i Ikke kategoriseret | Skriv en kommentar